H&M's smala modell

Modellen Chanel Iman som bland annat visades på H&M's hemsida var för smal!

Det säger Reklamombudsmannensopinionsnämnd (RO) som nu kritiserar reklamen efter granskning.

 

Så här skriver RO i sitt utlåtande:


”Anmälaren menar att modellens kroppsstorlek är sjuklig och att modeller med den här kroppsstorleken inte borde få användas i annonsering. Det är skadligt för alla kvinnor…Opinionsnämnden konstaterar att modellen ser extremt smal ut. Nämnden finner att avbildandet av extremt smala kroppar i reklam bidrar till ett ideal som är skadligt att sträva efter. Genom att i reklam visa bilder på sådana modeller tar annonsören inte ett socialt och yrkesmässigt ansvar. Modellen ser ut att vara en ungdom, och särskild aktsamhet iakttas ifråga om reklam som riktas till eller som visar barn eller ungdomar. Genom att visa bilder på en till synes ung modell som är extremt smal finner nämnden att annonsören motverkar positiva sociala beteenden, livsstilar och attityder”.


Och så här svarar H&M i en skriftlig kommentar:


"Vi beklagar om vi har upprört någon med vår reklam, det är naturligtvis inte vår avsikt. Vi tar nu till oss kritiken och diskuterar internt vad vi eventuellt kan göra annorlunda i framtiden. [...] Vi strävar inte efter att förmedla ett specifikt ideal, utan strävar efter att använda en mix av olika karaktärer, uttryck och kulturella bakgrunder. Det här var en av många kampanjer vi visade förra året."


ytyjuyhj

VAD TYCKER NI? ÄR HON FÖR SMAL?


Kommentarer
Postat av: elin

sv: norrköping! :)

2010-04-01 @ 21:26:51
URL: http://elinwahlberg.blogg.se/
Postat av: Izabell

På det bilder jag har sett är hon för smal! Men det finns ju faktiskt människor som är smala av naturen.. min dotter (hon är 16år snart)tex och då verkar det som om vissa tycker det är okej att vräka ut sig saker som..- Men guuud vad smal du är!! Äter du ordentligt osv.. vilket inte är okej!

2010-04-02 @ 21:09:32
URL: http://mysbella.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg?

E-postadress: (visas ej)

Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0